Over ons

In november 1997 werd stichting De Welle opgericht. Dit was een initiatief van drie echtparen, die de noodzaak inzagen van de beschikbaarheid van Christelijke boeken en aanverwante artikelen in Dedemsvaart en omgeving. Er werd voorzichtig begonnen met een marktkraam, maar al snel bleek dat er behoefte was aan een “echte” winkel.
Mede dankzij de welwillende verhuurder van het winkelpand aan De Wisseling 11, kon De Welle op 2 april 1998 voor het eerst haar deuren openen voor het publiek. Het werk werd (en wordt nog steeds) gedaan door vrijwilligers uit diverse kerken en gemeentes. Het was pionieren in het boekhandelsvak. Behalve de opleiding Algemene Ondernemers Vaardigheden was er geen echte vakkennis in huis. Om een professionele winkel te zijn, werd de Vakopleiding Boekhandel gevolgd door Marja Hamhuis, die ook de dagelijkse leiding op zich nam. Toen dit was gehaald kon De Welle zich aansluiten bij diverse vakorganisaties en was er de mogelijkheid om de Nederlandse Boekenbon te verkopen en te innen.
In januari 2000 werd het pand aan De Wisseling verruild voor het huidige pand aan de Moerheimstraat 8. Dit bleek al snel te klein en werd dan ook ruim een jaar later uitgebreid. De winkelvloer beslaat nu bijna 70 m2.
De winkel wordt gerund door ongeveer 10 à 12 vrijwilligers, waarvan een aantal al jaren bij de winkel betrokken is. Hierdoor heeft De Welle veel kennis in huis.

Brancheorganisaties
De Welle is o.a. aangesloten bij de BCB (Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken – en muziekvak), de KBb (Koninklijke Boekverkopersbond) en de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda Nederlandse Boek). Van deze organisaties is de BCB de belangrijkste voor de winkel. Over het algemeen neemt De Welle deel aan de acties die door de BCB worden georganiseerd, zoals de Week van het Christelijke Boek in maart, de Maand van het Spannende boek in juni en de Christelijke Kinderboekenmaand in september/ oktober. Vier keer per jaar wordt door de BCB het Lees & Luister Magazine uitgegeven, dat ook bij De Welle verkrijgbaar is.
Op aanvraag kan dit Lees en Luister Magazine ( binnen Dedemsvaart) gratis worden thuisbezorgd.

Nieuwsbrief
Al in het eerste jaar van het bestaan van De Welle werd een Nieuwsbrief uitgegeven. Ongeveer 4 à 5 keer per jaar kregen de vaste klanten deze Nieuwsbrief toegestuurd.
Met ingang van 2009 ontvangen onze klanten de nieuwsbrief via e-mail.
Hierin krijgt de klant informatie over (kortings)acties, speciale aanbiedingen en nieuws over de winkel en op het gebied van nieuwe boeken en muziek.
Wie de e-mail nieuwsbrief wil ontvangen kan dit via het contactformulier aanvragen.